Nonspiration

 

I flera veckor nu har inspirationen vägrat slå till. Så då får man försöka dra inspiration från det faktum att den inte finns där. Skyller det på behov av miljöbyte och livskris. Funkade ju helt okej ändå, fick en liten illustration gjord!

 

04.05.2017 kl. 11:10

I'm back! Eller?

 

Hej igen! Long time no see. Sorry jag varit borta så länge etc etc och alla andra obligatoriska textrader man borde skriva när ens blogg har lämnat orörd på hyllan för hundraelfte gången.

Står fortfarande vid mitt löfte att börja blogga regelbundet igen, det behövs bara ett par misslyckade försök först. Kanske är detta gången jag lyckas. Kanske behövs det fyra misslyckanden till ännu. Vi får se! Bjussar på en illustration från förra årets inktober så länge.

Puss!

 

 

13.04.2017 kl. 13:46

Vändagen

Hoppas ni alla hade en fin vändag igår, vare sig ni var med en partner, vänner eller själv! Alla tre lika awesome!

 

15.02.2017 kl. 18:08

Vårtid

En digital illustration söndagen till ära! Vill du se processen hur denna kom till? Det kan du göra här!

 

 

12.02.2017 kl. 18:42

The future is female!

Någon annan som kände sig totalt uppgiven över världen under Trumps installation? Och sen blev överfull av glädje och hopp för mänskligheten när bilder och videor från Womens March spreds överallt på social media?? För så kände jag!

 

23.01.2017 kl. 17:16

The Reading Tree

Ännu mer digital illustration-övning! Har börjat leta fram gamla skisser ur arkiven att illustrera i photoshop, den här kanske de som följde inktober på min instagram känner igen, det är en snabb teckning jag gjorde med en vanlig bläckpenna som jag kände kunde behöva lite färg.

En sak jag ännu finner svår med att rita digitalt är att jag inte har samma stadiga tryck och hand-ögon koordination som när man ritar på papper. Det finns alltid en liten fördröjning mellan det du gör på ritplattan och det som händer på skärmen. En dag när pengar finns ska jag köpa en Wacom Cintiq... En dag...

Ett stort plus med digital illustration är möjligheten att jobba i lager och ändra och experimentera med färger! Finns mycket mer utrymme för misstag utan att förstöra hela bilden, vilket jag uppskattar.

 

18.01.2017 kl. 12:00

Happy Bodies

 

 

Efter att ha blivit lite för bekväm med markers kände jag det är dags att börja fila på mina digitala illustrationer, något som jag aldrig riktigt varit nöjd med. Det är också ett ypperligt tillfälle att starta ett av mina nyårslöften: att ha större diversitet i mina illustrationer!

 

 

10.01.2017 kl. 21:33

Luna Lovegood + processvideo

 

Har varit på riktigt Harry Potter-humör på sistone och senaste veckan har jag börjat lyssna på ljudböckerna medan jag jobbar. Funkar väldigt bra för mig eftersom min hjärna lätt blir distraherad när jag sitter och jobbar/illustrerar, men med en ljudbok i bakgrunden har även den något att fokusera på.

 

Och vet ni vad! Nu har jag officiellt startat min youtube och här är min första processvideo! Behöver fortfarande hitta en lösning på hur jag skall få bättre ljussättning eftersom det blir mörkt ca 2 minuter efter att solen gått upp just nu. Tänker mig en hemmagjort softbox i miniformat? Typ?

 

 

 

07.01.2017 kl. 15:32

Fågeln & 2017-tankar

2017.

Så många idéer, planer och mål att nå. Varierar mellan skräck för allt som skall göras och en iver inför alla nya möjligheter. Gott nytt, hörni! Hoppas 2017 blir ett bra ett.

 

06.01.2017 kl. 11:43

Lucia

En hyllning till årets lucia i min hemby. Blev så stolt och nästan lite tårögd då jag såg bilder på Korsnäs lucia igår. Ett inkluderande samhälle är ett fint samhälle. Och så ett stort långfinger åt hela Åhlens-lucia spektaklet på samma gång! Så glad lucia (en dag för sent) från mig!

 

Psst, ikväll tänkte jag posta min första processvideo på instagram för den här illustrationen så titta in där om ni vill! @annalolax

 

14.12.2016 kl. 16:43

Flickan & Terriern

 

Började arbetsdagen med en liten uppvärmnings-illustration i min nya skissbok från Midori. Den har underbart, lent papper som funkar perfekt för markers (obs! med undantaget att det blöder genom till föregående sida, men det fixar man enkelt med ett pappersark på baksidan medan man färglägger).

 

Finns det någon annan där ute som får samma euforiska känsla i kroppen varje gång ni köper en ny skissbok eller penna eller vad som helst för kontors-/konstmaterial? I löv it.

 

05.12.2016 kl. 16:10

Eldhäxan & om kreativitet

Tjoho! I väntan på några nya teckningar tänkte jag dela med mig av en av mina favoriter från inktober som jag gjorde på instagram i år. För alla som vill träna på sina tecknarkunskaper rekommenderar jag verkligen att göra något liknande. Fick en sån kreativ kick av att vara "tvungen" att göra en illustration per dag i en månad.

För mig har det varit en hög tröskel att ta sig över varje gång jag skall sätta mig ner och rita, för jag gick alltid in med inställningen att slutresultatet måste vara perfekt eller så var det inte värt tiden. Men i.o.m. inktober har det helt förändrats. Då skulle en illustration göras per dag och ibland hade man inte mer än en timme att sätta på dagens bild. Det var en sån egoboost av att märka att jag kan faktiskt producera något riktigt bra på en timme bara jag vågar sänka förväntningarna och koppla av min inre perfektionist som gärna ger upp efter en kvart om jag inte gillar hur illustrationen blir eller om jag inte får till anatomin. 

Oavsett hur slutresultatet blir har man lärt sig något nytt i.o.m. processen och därför är det också så viktigt att våga göra klart sina teckningar och illustrationer, för om man bara ger upp mitt i kommer man aldrig vidare, något jag lärt mig först nu känns det som. Jag har blivit snabbare, utvecklat min stil och t.o.m. mina tekniska kunskaper och nu vill jag rita varje dag för jag vet att jag klarar det!

 

 

04.12.2016 kl. 16:28

Tankemoln & planer

 

Ibland är det så skönt att börja rita utan någon riktig plan utan bara se vart pennan tar dig. Jag vill också ta en stund att hylla Copic Ciaos tusch som har gjort att jag nu älskar markers igen efter en lång period av frustration för detta armade verktyg. Vill man se bilden i sitt skannade format kan man hoppa över till min instagram (hint hint @annalolax)

 

Sådär annars sitter jag mest och jobbar, käkar honungsrostade mandlar och spänt väntar på julen just nu. Smider även på lite (i alla fall för mig) spännande planer om att starta igång min youtube-kanal med processvideor från mina illustrationer! Så förhoppningsvis kan jag dela med mig av det inom en väldigt snar framtid.

 

Hej så länge!

 

 

30.11.2016 kl. 11:40

Lilla vinterlistan

 

Vad tycker du om vintern?

Jag älskar vintern! Känner en speciell sorts lycka när snön ligger tung på träden och julbelysning finns i vart och varannat hörn.

 

Hur kommer du se ut i vinter?

Typ så. Vinterkängor, halsduk upp till öronen, min nya yllekappa och fluffigt hår som jag försökt trycka in under en mössa!

 

Snö och -20 grader eller snöfritt och +10 grader?

Snö och -20 grader, ska det va vinter så ska det vara ordentlig vinter!

 

Några särskilda planer för din blogg i vinter?

Försöka blogga mera regelbundet och framför allt lägga upp några juliga illustrationer. Ska försöka att inte hålla så absurt höga krav på vad jag kan lägga upp och göra lite mer små, spontana illustrationsinlägg för att hålla igång flödet :)

 

Vad gör du för att få upp värmen när det är iskallt ute?

 

Då det blir riktigt kallt drar jag fram min älskade fleece/stickade julfilt, fyller en stor mugg med varm glögg och sätter på en stickad tröja.

 

Berätta om ditt bästa vinterminne.

Oj, jag har nog inget speciellt sådant. Varje vinter och jul under min barndom är en stor klump av goda minnen.

 

Nämn fyra saker du vill göra i vinter.

1) Gå på café regelbundet och studera och rita människorna där 2) Äta en orimlig mängd jultårtor 3) Se på Sunes Jul, vilket är tradition i Lolax-hushållet och 4) Bara mysa så in i helskotta med familjen och alla nära och kära!

 

Nämn kultur du planerar att konsumera inom de närmaste månaderna.

Har några filmer jag skulle vilja se på bio i vinter, bl.a. Fantastic beasts and where to find them och Passengers. Och förstås så ska ju julmusiken fram! Har även skaffat Netflix och minns inte hur mitt liv var före Netflix. Fantastisk uppfinning. Det räknas som kulturellt va?

 

Vad vill du att ska vara annorlunda denna vinter i jämförelse med förra vintern?

Mera snö och mindre slask, annars har jag nog allt jag behöver!

 

 

19.11.2016 kl. 13:44

Håll ut och håll om

Ännu en gång har jag uppstått från det döda! Typ. Om man vill se vad jag hållit på med senaste månaden kan man kika in på min instagram @annalolax där jag laddat upp en illustration varje (ehm, nästan) dag i oktober!

 

Det första jag såg idag när jag vaknade var den avskyvärda nyheten att Trump vunnit presidentvalet. Något jag tog för givet var nästintill omöjligt. För vem i deras sinnes fulla bruk skulle rösta på en sexistisk, rasistisk, xenofobisk realitystjärna? Ja, många tydligen.

 

Så idag var jag tvungen att rita av mig all frustration, sorg och ilska. Blir arg när jag tänker på allt han sagt. Blir frustrerad när folk dras till hans politik. Blir ledsen när jag tänker på alla människor som nu troligen kommer få en ännu osäkrare vardag än de redan har.

 

Så håll ut, idag var ett otroligt stort baksteg men det enda vi kan göra är att damma av oss besvikelsen och fortsätta framåt. Och håll om, för nu mer än någonsin behöver vi älska varandra.

 

Anna out.

09.11.2016 kl. 16:54
 
 
Anna, 24, Jakobstad
Jag är en lång, knasig filur som just nu jobbar som frilansande designer och drömmer om att bli illustratör på fulltid. Älskar katter, film, spel och allt mintgrönt. Inspireras av naturen, människor och en obotlig barndomsnostalgi 

 

Instagram

@annalolax

 

Bloglovin'

Follow

 

 

Kategorier

Senaste kommentarer

10.05, 18:59Nonspiration av Veronica
04.05, 21:12Nonspiration av Daniella
18.01, 20:47Happy Bodies av Fanny
08.07, 20:17Bilrutten av Martin
03.07, 21:21Bilrutten av Isabelle