Task Queen

En liten skiss några av er kanske redan sett ifall ni följer min instagram (+ sneak peek på ett litet mönster jag jobbar på just nu)

 

Ni vet när man har en dag full av ärenden som är lite socialångest framkallande, som att ringa samtal och skriva på "officiella dokument", men gör det ändå och sedan känner sig som The Queen of Everything? En sån dag ritade jag den här bilden.

 

31.08.2016 kl. 13:24

Bilrutten

Att köra till villan i solskenet och spela twenty one pilots på högsta volym (och även sjunga förskräckligt högt) är en av mina favoritaktiviteter just nu. Dock lite ledsen man inte hann skaffa sig pit tickets till deras show i oktober...

Just idag sitter jag fast i värmen inne i lägenheten och jobbar, men jag har ju typ ett av världens bästa jobb så klaga kan man ju inte göra!

 

28.06.2016 kl. 13:46

Kramen

Blev väldigt förstummad häromdagen när jag vandrade runt på Lindex och en liten kille lägger upp handen, stannar mig och säger "Hej!" och fortsätter springande mot mig för att slutligen ge mig en kram och sen springa iväg igen. Sen lämnade jag kvar på golvet i en smält pöl av tårar och värme, typ. Vilken fin jäkla unge alltså.

 

 

22.06.2016 kl. 11:33

Anna

Är otroligt vad ett litet miljöombyte kan göra! Älskar min nya arbetshörna i min nya lägenhet och inspirationen har fått en riktig kick i röven. Passade på att uttnyttja inspisen och kombinera två av mina favoritsaker, lettering och akvarellfärg, till denna lilla namnskylt.

Sådär annars trallar jag bara på i min lägenhet, dricker te och spelar yatzy på After Eight, musicquizzar med vänner varje onsdag och njuter av ledigheten.

08.06.2016 kl. 14:22

Flickan & Katten

En liten skiss tisdagen till ära! Planerar färglägga denna så fort tiden finns. 

Examensarbetet är inlämnat. Kvar är utställning, vernissage och presentationer. Sen är jag done, fyra år av Grafisk Design avklarade. Aah! Hjälp, är det nu man blir tvungen att ta tag i sitt liv? Nä, lever nog kvar i min studiebubbla ett tag till tills jag blir uttvingad med våld.

 

 

26.04.2016 kl. 12:48

Coachella Smoachella

Coachella är en såndär sak som i teorin verkar helt underbar. Klä sig i en somrig, boho-chic outfit, njuta av det varma klimatet och lyssna på artister av världsklass.

I verkligheten tror jag att jag skulle få panik i de enorma folkmassorna, bli urtrött på att bli armbågad och runtknuffad under alla spelningar ledda av dj:s och hjärtslag när jag skulle gå förbi personer som Aaron Paul och Taylor Swift som brukar hänga där.

Jag tror jag håller mig till min älskade Flow och att se Florence Welch och Alt-J på ett lagom avstånd och så nöjer jag mig med att se bilder från Coachella och rita av allas fina outfits!

 

20.04.2016 kl. 20:03

Fredag & examensyra

 

Hejhallå!

Ville bara titta in och hälsa alla en trevlig helg och lämna ett litet självporträtt före jag stressar vidare. På helgens schema står rita, rita, rita, forska, skriva, rita, filmkväll, rita, forska, skriva och rita!

01.04.2016 kl. 16:32

Dagens illustration (feat. rött bläck)

 

Välkommen till ännu ett avsnitt av "Anna försöker beskriva sin passion för specifika konsttillbehör som förbättrar hennes liv". Dagens ämne: Rött bläck.

Jag försökte länge använda svart bläck till mina illustrationer men blev aldrig riktigt nöjd. Det svarta liksom sög livet ut mina illustrationer för det fick alla andra färger att se så svaga och menlösa ut. Men alltså rött bläck. Ahhhh! Det gör linjerna så saturerade och gör sig så fint till pastellfärger.

End of rant, ha en fin lördag!

 

20.02.2016 kl. 14:09

Skogsmulle

 

Nämen, hejsan! Här har det varit skamligt tomt den senaste månaden. Jag tog ett oplanerat jullov från bloggen och har bara ätit, myst och inte alls spenderat lika mycket tid på datorn som jag brukar. Men det betyder även att jag har flera illustrationer på lager så fr.o.m. nu skall jag försöka hålla ett någorlunda jämt flöde med inlägg!

Denna illustration är inspirerad av underbara Moonrise Kingdom och alla Studio Ghilbli filmer jag sett under åren. Ni vet den där känslan när man var liten och gick ut i naturen och allt var så fascinerande. Varje litet kryp och blad hade en historia att berätta. Möjligheterna var oändliga. Det är något jag hoppas jag alltid kommer ha kvar och ta med mig genom hela mitt vuxna liv, känslan när du ser på omgivningen runtomkring dig och kan se magin som finns i allt. Så länge jag har det kommer inspirationen aldrig ta slut.

 

15.01.2016 kl. 18:38

Det här med att vara zen...

 

... ibland lyckas man, ibland tänker man på mat. Oftast tänker jag på mat. Mmmh, mat.

04.12.2015 kl. 14:02

Att låta penseln tala

 

"Växa", mockup

 

Målade om en digital illustration jag gjorde för någon månad sedan i Frankrikes färger. Lite av mitt eget sätt att ventliera när inga ord räcker till. Känner otrolig sorg för alla liv som släckts.
Är tacksam för vänner och bekanta som är i säkerhet. Hoppas på att kärleken övervinner hatet.

Länge leve Paris, världen och mänskligheten.

14.11.2015 kl. 20:24

Spice up your life.

 

Här är en upplevelse jag hade under en middag på Indian Garden i Stockholm denna sommar med min syster och hennes sambo. Naiv som jag är valde jag en rätt som lät mild, men ack så fel jag hade för mina klena, finländska smaklökar hade inte en chans. Istället för en underbar kulinarisk upplevelse blev det mer en misslyckad version av Spice Girls "Spice up your life".
 

 

04.10.2015 kl. 14:12
 
 
Anna, 24, Jakobstad
Jag är en lång, knasig filur som just nu jobbar som frilansande designer och drömmer om att bli illustratör på fulltid. Älskar katter, film, spel och allt mintgrönt. Inspireras av naturen, människor och en obotlig barndomsnostalgi 

 

Instagram

@annalolax

 

Bloglovin'

Follow

 

 

Kategorier

Senaste kommentarer

10.05, 18:59Nonspiration av Veronica
04.05, 21:12Nonspiration av Daniella
18.01, 20:47Happy Bodies av Fanny
08.07, 20:17Bilrutten av Martin
03.07, 21:21Bilrutten av Isabelle