Eldhäxan & om kreativitet

04.12.2016 kl. 16:28

Tjoho! I väntan på några nya teckningar tänkte jag dela med mig av en av mina favoriter från inktober som jag gjorde på instagram i år. För alla som vill träna på sina tecknarkunskaper rekommenderar jag verkligen att göra något liknande. Fick en sån kreativ kick av att vara "tvungen" att göra en illustration per dag i en månad.

För mig har det varit en hög tröskel att ta sig över varje gång jag skall sätta mig ner och rita, för jag gick alltid in med inställningen att slutresultatet måste vara perfekt eller så var det inte värt tiden. Men i.o.m. inktober har det helt förändrats. Då skulle en illustration göras per dag och ibland hade man inte mer än en timme att sätta på dagens bild. Det var en sån egoboost av att märka att jag kan faktiskt producera något riktigt bra på en timme bara jag vågar sänka förväntningarna och koppla av min inre perfektionist som gärna ger upp efter en kvart om jag inte gillar hur illustrationen blir eller om jag inte får till anatomin. 

Oavsett hur slutresultatet blir har man lärt sig något nytt i.o.m. processen och därför är det också så viktigt att våga göra klart sina teckningar och illustrationer, för om man bara ger upp mitt i kommer man aldrig vidare, något jag lärt mig först nu känns det som. Jag har blivit snabbare, utvecklat min stil och t.o.m. mina tekniska kunskaper och nu vill jag rita varje dag för jag vet att jag klarar det!

 

 

 
 
Anna, 24, Jakobstad
Jag är en lång, knasig filur som just nu jobbar som frilansande designer och drömmer om att bli illustratör på fulltid. Älskar katter, film, spel och allt mintgrönt. Inspireras av naturen, människor och en obotlig barndomsnostalgi 

 

Instagram

@annalolax

 

Bloglovin'

Follow

 

 

Kategorier

Senaste kommentarer

10.05, 18:59Nonspiration av Veronica
04.05, 21:12Nonspiration av Daniella
18.01, 20:47Happy Bodies av Fanny
08.07, 20:17Bilrutten av Martin
03.07, 21:21Bilrutten av Isabelle